یکی از بیماریهایی که در سالهای اخیر شنیدن اسمش مردم را به وحشت انداخته، «ام اس» یا «اسکلروز چندگانه» است .علم پزشکی جدید برای این بیماری درمان قطعی ارائه نداده است و فقط با کورتن اقدام به نابود سازی بدن بیمار وتشدید مشکلات او میکند.
از نظر طب اخلاطی، ام اس، دقیقا به قسمت عصب مربوط میشود. طبیبها عقیده داشتند که هر چه قدر اعراض نفسانی (یا همان قسمت عصب) در سیستم درگیر باشد، احتمال مبتلا به این بیماری بیشتر میشود. در طب اخلاطی به این بیماری «بلغم جصی» میگویند. آن هم به دلیل اینکه باعث ایجاد ترشحاتی در مغز میشود که در اثر آن مغز خشک میشود. اضطراب، استرس، تنش و… به همان اعراض نفسانی مربوط میشود، که خشکی مغز را بیشتر میکند.
از طرفی آلودگی هوا هم روی خشکی مغز تاثیر میگذارد، و همچنین استفاده کردن بیش از حد تلفن همراه این بیماری را تشدید میکند.
در کنار این شاخصهها، تغذیه در بیماران مبتلا به ام اس بسیار اهمیت دارد. پرهیز از غذاها و مواد غذایی با مزاج سرد، و قرار دادن مواد غذایی با مزاج گرم در سبد سلامتی روزانه خود یکی از راههای پیشگیری از بیماری ام اس است. اکثر بیماران ام اس سرد مزاج هستند. این بیماری بیشتر در زنان شایع است، چون این افراد مزاجشان سردتر از مردان است و این بیماری در مردهای سرد مزاج هم اتفاق میفتد. حتی کسانی که طبعشان ترکیبی است باید غذاهای گرم و سرد ترکیبی بخورند تا به این بیماری مبتلا نشوند.
ام اس (ms) یک بیماری سرد جهانی
ام اس از نظر طب سنتی تعریف سادهای دارد و به همین دلیل درمانی برایش در نظر گرفته شده میتوان گفت این درمان بسیار ساده است. ام اس سردی بروز کرده در مغز و اعصاب است و باید با گرمی آن را درمان کرد، البته این تعریف ساده به معنی این نیست که طول درمان ام اس مثل یک سرما خوردگی است ولی در طول ۴ تا ۶ ماه درمان با این روشهای ساده پیشرفت های چشمگیری در بیماران مشاهده می شود. شیوع بیماری ام اس حتی برای سنین زیر ۱۸ سال یک اعلام خطر است. افرادی که دچار این بیماری هستند باید از گوشتهای گرم مثل گوشت شتر و گوشت کبک استفاده کنند.
عوامل ایجاد بیماری ام اس عبارتند از:
كمبود ویتامینها، رژیم غذایی حاوی چربی حیوانی زیاد، آلرژیها و حساسیتها، وجود لختههای خونی در مغز، حملهی مستقیم یك ویروس، نقصهای مادرزادی در سیستم عصبی و صدمات جسمی مثل سقوط از بلندی.
چندین نسخه درمانی
- انجیر: شبی هفت عدد انجیر را دریک لیوان آب خیسانده و با آب میل کنید.، انجیر از خستگی بیش از حد جلوگیری می کند، چون اکثر بیماران مبتلا به ام اس، به دلیل خشکی مغز، خستگی مزمن دارند.
- زیتون: هفت عدد زیتون صبح ناشتا و هفت عدد زیتون دو ساعت بعد از شام میل شود.(زیتون شور غیر کارخانه ای)
- چرب کرد مواضعی که دچار ضعف حسی و حرکتی شدهاند توسط روغن زیتون بودار.
- مصرف روزانهی گردو نیز از بیماری ام اس جلوگیری میکند.
- پرهیز از بوهای سرد و بوهای صنعتی، همچنین به همراه داشتن عطر گل محمدی و استشمام مداوم آن.
- استفاده از ملینها و هضم کنندهها برای سالم نگه داشتن دستگاه گوارش.
- هفته ای یک قاشق مربا خوری زعفران میتواند به درمان بیماری ام اس کمک زیادی کند، (مادهای که در زعفران است به درمان این بیماری کمک بسیاری میکند. مادهی درمانگر زعفران که کروسین نام دارد در حفاظت از سلولهای مغزی نقش دارد و مانع آسیب به سلولهای مغزی میشود)
- مصرف شربت جلاب: این شربت حاوی زعفران، هل، گل سرخ و گلاب است که میتوانند روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری با یک فنجان آب میل شود.
- خوردن روزانه یک قاشق غداخوری شیرهی انگور.
- روزی یک مشت در روز گیاه خرفه به درمان بیماری ام اس بسیار کمک می کند.
- هر روز یک قاشق چایخوری در آب میوهیتان گزنهی طبیعی بریزید و میل کنید .
- استفاده روزانه مبتلايان به بیماری ام اس از گياه شاهدانه موجب كاهش لرزشهاي ناشي از اين بيماري ميشود و اثرات درماني نسبتا مفيدي دارد به بيماران توصيه میشود كه اين گياه را بو نداده با آب مخلوط كرده و مصرف كنند شاهدانه ميتواند در كاهش لرزشهای ناشی از این بیماری بسیار موثر باشد.)
- بیماری ام اس با کندر قابل درمان است. مصرف روزانه ۵ عدد کندر به این بیماران توصیه میشود.
- یکی از میوههای موثر که در این زمینه توانسته درمان کننده خوبی باشد آناناس است.
- خوردن روزانه ۷ عدد مویز + ۲ عدد کندر
- طبع بوزیدان گرم و خشک است و باید حتما زیرنظر پزشک مصرف شود. در ایران به اشتباه به ریشهی گیاه پنیرباد که در منطقهی سیستان و بلوچستان میروید و از آن به عنوان مایهی پنیر استفاده میکنند بوزیدان میگویند در حالیکه بوزیدان و پنیرباد دو گیاه کاملا متفاوت و مستقل از یکدیگر هستند.
دستور مصرف: پنج گرم از ریشهی خشک شدهی این گیاه را در یک لیوان آب جوشانده و همراه کمی عسل میل کنید. داروهای فرآوری شده از این گیاه در بازار موجود است که توصیه میشود جهت مصرف از آنها استفاده شود.
- بابونه: دم کرده این گیاه، و دو تا سه بار در هفته میل شود.
ممنوعیت های غذایی بیماران ام اس:
پرهیز از تخم مرغها ، محصولات لبنی، بستنی، ترشی، تمر هندی، ماهی، فلفل، دارچین، زنجفیل، زیره، سرکه، چای، قهوه، سوسیس، کالباس، نسکافه، کاکائو، بادمجان، غذاهای سرخ شده، برنج سفید، مواد غذایی کنسرو شده.
غذاهای مفید برای این بیماری:
مصرف آلو خشك ،اردهی کنجد، شیرهی انگور، آب زرشك ، تمشك، انجیر، زیتون، بادام، کنجد، گردو، پسته، فندق، انگور، کشمش آفتابی، به، غذاهای آب پز و دیگر گیاهان دارای منیزیم چون دانهی خشخاش، لوبیا چشم بلبلی، اسفناج. عسل، سبزیهای تازه، نخود، چغندر، حبوبات و آجیل خام. این مواد غذایی میتواند در درمان این بیماری موثر باشند و برای تقویت مفاصل خوردن هفتهای ۳ بار پاچهی گوسفند براي بيماران ام . اس توصيه میشود.
ام اس درمان پذیر است
ام اس هم قابل پیشگیری هم قابل درمان است اما طول درمانش کمی طولانی است.
حالا به میزان مصرف گرمیهای این سردی کوچک شده تکه تکه شده و از بین میرود. حتی در ام آر آی هم نشان میدهد که پلاکهای لاغر شده، اول قطعه قطعه، لاغر و بعد ذوب میشود و این تعریف طب اخلاطی از درمان ام اس است و باز هم تاکید میکنم که این بیماری قابل درمان و قابل پیش گیری است.