تهیه و تنظیم: رامتین فرزاد
تعطیلات عید نوروز در راه است و حتما برای رفتن به سفر آماده میشوید.
غافلگیری، دردسر و تاخیر جزو مشکلات رفتن به سفر است؛ بنابراین، برای غلبه بر استرس رفت و آمد در این شماره راهکارهای بسیار خوبی را برایتان آوردهایم تا استرس سفرتان را کاهش دهید.
* حراست فرودگاه
ریسک نکنید! حتما به موقع به فرودگاه بروید تا برای بررسیهای امنیتی فرودگاهی و مقدمات پرواز وقت کافی داشته باشید.
* ساعتهای خلوت
اگر ممکن است، سفر را در ساعتهای خلوت برنامهریزی کنید؛ به طور مثال، در ساعتهای شلوغی جادهها پشت فرمان ننشینید و در طول تعطیلات یا ماههای تابستان که پر از سفر است کمتر سفر کنید. روزهای خلوت هفته را دریابید و ترجیحا در این روزها سفر کنید.
* پرواززدگی
پرواز با هواپیما ممکن است باعث پرواززدگی شود؛ پس زمانی را به استراحت بعد از پرواز اختصاص بدهید.
* رانندگی بدون استراحت؛ یعنی حادثه
اگر رانندگی میکنید، برای رفع خستگی و تجدید قوا؛ چند جا توقف کنید. میتوانید از قبل برای چند توقف اضافه هم برنامهریزی کنید که اگر موقعیت اضطراری پیش آمد برای آن آماده باشید. رانندگی موقع خستگی واقعا خطرناک است.
* وقت آزاد سفرتان را بشناسید
به کارهایی که میتوانید در وقت آزادتان انجام دهید فکر کنید. از طریق اینترنت به دنبال موزهها، رستورانها و سالنهای ماساژ شهر مقصد بگردید. اگر فعالیتی برای انجام دادن پیدا نکردید، از زمان اضافه برای استراحت استفاده کنید. کتاب بخوانید، نقاشی بکشید، بنویسید یا هر کاری را که برایتان لذتبخش است انجام دهید. از قبل برای کارهایی که میخواهید در زمانهای تلف شده انجام دهید فکر کنید. این طوری اضطرابتان کم میشود، برای رفتن سفر اشتیاق خواهید داشت و وقتی آنجا هستید احساس مفید بودن میکنید.
* خانه
در آخر، هر کاری که لازم است انجام دهید تا مطمئن باشید وقتی در سفرید نگران خانه نیستید. اگر همسایههای صمیمی و قابل اعتماد دارید به آنها خبر بدهید که در سفر خواهید بود.
خیلی از این راهکارها کمک میکنند تا در سفرتان وقت کم نیاورید، سفر، بدون عجله و با وقت کافی حس و حال بهتری دارد و کمک میکند که برای مواجهه با هر مشکلی که ممکن است پیش بیاید آمادهتر باشید.
نکتههایی برای سبکباری!
شاید شاعر اشتباه گفته و سفر را بتوان بدون همسفر رفت، اما متاسفانه بدون چمدان نمیشود. چمدان اگر زیادی بزرگ و سنگین باشد، یا گم شود سفر را جهنم میکند! چه با اتومبیل به سفر میروید چه با هواپیما، بهتر است سبکبار باشید. هر چه میتوانید وسایل کمتری داخل چمدان بگذارید و فقط چیزهایی را که به آنها نیاز دارید بردارید. اگر میخواهید را با خود ببرید، مطمئن شوید داخل محفظهی بالای صندلی هواپیما با زیر صندلی قطار جا میگیرد. شرکتهای هوایی قوانین مشخصی در مورد اندازهی چمدان دارند، پس حتما قوانین شرکت هواپیمایی خود را مطالعه کنید.
چند نکته برای بستن چمدانی سبکتر
لباسهایی را بردارید که همه به هم میآیند. بعضی افراد سایههای مختلفی از یک رنگ ثابت را با خود میبرند (مثل آبی یا سیاه) یا فقط رنگهایی را برمیدارند که همیشه به هم میآیند.
از قبل فهرست وسایل داخل چمدان را بنویسید تا اگر مجبور شدید در دقایق آخر چمدان ببندید، چیزی را فراموش نکنید.
میتوانید از قبل چمدانی را ببندید و همیشه آماده نگهش دارید. این طوری اگر مجبور شدید در زمان کوتاهی آمادهی سفر شوید، رکب فراموشی و عجله را نمیخورید.
هنگام سفر
فرقی ندارد به سفر کوتاه یک شبه میروید یا به آن سوی دنیا سفر میکنید. فرقی ندارد قرار است ۵۰۰ کیلومتر رانندگی کنید یا با یک پرواز ۲ ساعته به مقصد برسید. به هر حال، مهمترین نکته برای تمام مسافران این است که زیاد آب بنوشید، غذای سبک بخورید و هر وقت که توانستید بخوابید.
ساده، اما دردسرسازها
غذا: معمولا کم تجربهها به غذاهای عجیب و جدید جذب میشوند (حتی غذای فرودگاه هم وسوسهشان میکند)، اما کارکشتهها معمولا گول این غذاها را نمیخورند. با خودتان یک میانوعدهی سالم ببرید، موقع سفر آب بخرید و استراحت کافی داشته باشید. میتوانید بعد از رفع خستگی که کبدتان، برای امتحان کردن چیزهای تازه آماده شد، غذاهای محلی را امتحان کنید. کباب ترش، دیزی و ماهیهای رنگارنگ در عین خوشمزگی و لذیذ بودن باعث دردسرهای زیادی میشوند. قبل از امتحان خرچنگ و سوشی و … خوب فکر کنید!
کفشها: به کفشهایتان خیلی توجه کنید. چند بار شده کفشهایی بپوشید که در یک روز طولانی حسابی آزارتان دادهاند؟ اگر سوار هواپیما میشوید کفشهایی بپوشید که به راحتی پوشیده شوند و از پا در بیایند. این طوری راحتتر مراحل امنیتی فرودگاه را رد میکنید و در طول پرواز راحت تر کفشها را در میآورید تا استراحت کنید. با هر وسیلهای که سفر میکنید؛ هواپیما، قطار، یا اتومبیل، کفشهایی بپوشید که «نفس میکشند» و به پاهایتان هوا میرسانند.
وسایل مورد نیاز: بد نیست که با خودتان بالش مسافرتی، هدفون (برای دفع صدای بیرون) و دستگاه پخش موسیقی ببرید؛ البته اگر رانندگی میکنید، استفاده از این وسایل خطرناک است.
در نهایت، در وقفههای مشخص آب بنوشید و غذا بخورید. برای گذراندن زمان با مسافران دیگر آشنا شوید، با همسفرانتان صحبت کنید البته اگر آنها ترجیح نمیدهند تنها باشند یا بخوابند.
اینها در مقصد دردسرسازند
وقتی بالاخره به مقصد میرسید، فضاهای جدید مثل هتل، شهر جدید ممکن است انرژیتان را کم کنند. به این نکتهها توجه کنید تا سرحال بمانید:
تعادل: سالم و خوشحال ماندن در طول سفر، به تعادلتان بستگی دارد. وقتی در مکان جدیدی هستید، طبیعی است که دلتان بخواهد ماجراجویی کنید و کارها را به شیوهی متفاوتی انجام دهید. از طرف دیگر، بهتر است کارهای روزمره و روتین را مثل قبل انجام دهید؛ پس بهتر است درست مثل وقتی که خانه بودید غذا بخورید، ورزش کنید و فعالیتهای روزانهتان را انجام دهید.
سفارش غذا: اگر نگران رژیم یا محدودیتهای غذاییتان هستید، میتوانید تمام غذاهای مقصد را از قبل شناسایی و حتی سفارش بدهید تا برایتان به مقصد بیاورند. شرکتهای مختلفی هستند که چنین خدماتی را در شهرهای مختلف ارائه میدهند. دوباره تاکید میکنیم، برنامهریزی قبلی برای سفر، کلید مشکلات شماست. غذاها را بررسی و انتخاب کنید تا خیالتان از بابت غذا راحت باشد. دنیایی که در آن زندگی میکنیم خیلی با دنیای حتی ۱۰ سال پیش فرق کرده است.
یادگاریهای خوب: اگر قرار است مدت زیادی از خانه دور باشید چند تا یادگاری بردارید: عکس، وسایل روی میز، کتاب یا هر چیزی که باعث میشود اتاقتان در هتل آشنا به نظر برسد. در سفرهای طولانی اگر حال عاطفی خوبی داشته باشید، بدنتان قوی و فکر تان مثبت میماند.
کم تحرکی: سستی و عدم فعالیت جسمی در سفرهای کاری بلندمدت باعث چاقی شما میشوند. برای مبارزه با کمتحرکی ورزش کنید، به پیادهرویهای طولانی بروید، خرید کنید یا هر کار دیگری را که از آن لذت میبرید و به حرکت نیاز دارد را انجام دهید.