آیا تاکنون خواستهاید که بازیهای ویدئویی بسازید؟ همهی آنچه نیاز دارید یک کامپیوتر متصل به اینترنت، یک حساب کاربری اسکرچ و پروژههای جذاب این کتاب است. با دنبالکردن چند مرحلهی ساده، اولین برنامه و بازیتان را بسازید.
بازیهای کلاسیک خلق کنید- براساس بازی Pong بازی بسازید.
در تعقیب دم باشید- یک مار رشدکننده خلق کنید و آن را در سرتاسر صفحه به حرکت دربیاورید.
از میان مارپیچ راهتان را پیدا کنید- همینطور که در مسیر مارپیچ حرکت میکنید مراقب دشمن هم باشید.
از سیارهی خود محافظت کنید- مهاجمانی را که از سرزمینی بیگانه به شما حمله میکنند نابود کنید.
تکنولوژی موردنیاز:
سختافزار – کامپیوتر متصل به اینترنت با سیستم عامل ویندوز ۷ یا جدیدتر یا مک متصل به اینترنت با سیستم عامل Mac OS X ۱۰.۷ یا جدیدتر.
نرمافزار – یکی از مرورگرهای اسکرچ.
انتشارات آوند دانش” طراحی بازیهای دیجیتالی: با اسکرچ بازی بسازید”کتابی از درک برین با ترجمه نیلوفر رحیمزاده را در ۱۳۶ صفحه و با قیمت ۱۹۰۰۰۰ریال رهسپار بازار کتاب کرده است.
نانتاس
“او حماقت کرده و عاشق فلاوی شده بود. بنایی که میساخت خرد میشد، مانند کاخی کاغذی که با فوت بچهای فرو میریزد.فلاکتبار بود، به تنبیه یک شاگرد میوهدزد میمانست که شاخهی زیر پایش را میشکند و همان جایی که خطا میکند میمیرد….”
امیل زولا (۱۸۴۰- ۱۹۰۲) نویسندهی نامدار قرن نوزدهم فرانسه در داستان بلند نانتاس بلندپروازیها و تقلای یک جوان فقیر شهرستانی را برای رسیدن به ثروت و سعادت در محیط اشرافیزدهی پاریس به شکلی فشرده ترسیم کرده است.
داستان بلند “نانتاس” اثر امیل زولا با ترجمه محمود گودرزی را نشر افق در ۸۰ صفحه و با قیمت ۵۰۰۰۰ریال منتشر کرده است.
گنج نامه
“لوکاس که حسابی رفته بود تو نخ دستگاه، حواسش به حرف فروشنده نبود. بالاخره گفت: ما باید اون پولو حتماً امشب پیدا کنیم. دستگاه از تو، نشون دادن جایی که باید بگردیم با من. هر چی پیدا کردیم نصف نصف”
در مجموعهی گنجنامه ، داستانهایی از ویلیام فاکنر گرد آمده که دربارهی گنج و گنجیابی است، همچنین پیوستهایی به قلم احمد اخوت که در شناخت ابعادی تازه از جهان داستانی فاکنر راهگشاست.داستانهای گنج نمکی از نظر مضمونی دو سویه دارند:سویهی اولشان همان موضوع گنج قلابی است، اینکه اصلاً دنبال چه میگردیم، گنج کجا بود! سویهی دوم ریشه در این رباعی خیام دارد: آن قصر که جمشید در او جام گرفت…
کتاب «گنج نامه» (داستانهای گنج نمکی) نوشته ویلیام فاکنر با گردآوری و ترجمه احمد اخوت توسط نشر افق با ۱۴۴ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان منتشر و راهی بازار نشر شد.
خرگوشها و مارهای بوآ
“مار نوجوان که تازه بلعیدن خرگوشها را یاد گرفته بود گفت: «از یک چیز سر درنمیآورم. چرا وقتی من به خرگوشها نگاه میکنم فرار نمیکنند؟ آنها که خیلی تند میدوند.» چپچشم تعجب کرد: «چطور فرار کنند؟ ما آنها را هیپنوتیزم میکنیم…» مار نوجوان پرسید: هیپنوتیزم یعنی چه؟”
فاضل اسکندر (۱۹۲۹- ۲۰۱۶) با ایران پیوند خونی دارد، پدرش مهاجری ایرانی بود که در گرجستان کارخانهی آجرپزی داشت. رمان تمثیلی خرگوشها و مارهای بوا از مشهورترین آثار اوست. نثر و روایت ساده و گذشتن ماجرا در سرزمین حیوانات ظاهر اثر را به حکایات اخلاقی و فابلهای ازوپ و لافونتن شبیه میکند، ولی قضیه فراتر از این حرفهاست و بیهوده نیست که پژوهشگران این اثر را با مزرعهی حیوانات جورج اورول مقایسه کردهاند.
رمان «خرگوشها و مارهای بوآ» اثر فاضل اسکندر با ترجمه آبتین گلکار در ۲۲۴ صفحه، شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و بهبهای ۱۵هزار تومان توسط نشر افق منتشر شده است.
در ستایش دوچرخه
” ملکه کوچک” نامی شاعرانه برای دوچرخه در فرانسه است. اوژه با یادآوری دوران طلایی دوچرخه، دلیل اینکه اینک دوچرخه سواری در فرانسه افول کرده است، گسست بین زندگی روزمره و اسطوره (دوچرخه) میداند. او میافزاید که این گسست به خاطر فاصله زیاد محل زندگی و کار و استفاده مرتب از خودرو رخ داده است و در نتیجه، دوچرخه به قلمرو ورزش و فراغت سوق یافته است و ملکه کوچک دیگر آنچه بود، نیست. وی با یادآوری این نکته مهم که تغییر در زندگی مقدم بر تغییر در شهر است، دوچرخه، این اسطوره زیسته رویا و گریز اقشار فرودست اروپاییان اواسط قرن بیستم را معجزه ای میداند که اینک بخشی از زیبایی شهرهای آمستردام و کپنهاک شده است.
او به نیکی از تلاش سیاستگذاران توسعه و عمران شهری لیون فرانسه در عرضه دوچرخه به مردم و بازدیدکنندگان یاد میکند و میگوید این اقدام شهروندان را واداشته است تا یکدیگر را ببینند و ملاقات کنند کوچهها و خیابانها را اجتماعی، محلههای زندگی را بازسازی و شهر را رؤیایی کنند.
انتشارات تیسا کتاب ” در ستایش دوچرخه”کتابی از مارک اوژه با ترجمه حسین میرزایی را در ۷۱ صفحه و با قیمت ۸۰۰۰ تومان منتشر کرده است.
حکمروایی نوین شهری
پژوهشهای اجتماعی و فرهنگی شهری، بخش ضروری و جداییناپذیر فعالیتهای سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرای مدیریت شهر در جوامع پیشرو است. باوجود شباهتها، نباید این نوع پژوهشها را لزوماً همانند پژوهشهای بنیادی دانشگاهی دید؛ زیرا برداشت مدیرن و کارگزاران و فعالان پژوهش شهری، متفاوت از تعریفهای رایج در کتابهای برنامهریزی و مدیریت شهری دانشگاه است. اینگونه نیست که برداشت، تعریف و ذهنیت آنان از مفهوم پژوهش اجتماعی و فرهنگی شهری، بهمثابه، یک فعالیت تحقیقاتی دانشگاهی محض و یا مجموعهای از مفاهیم انتزاعی راجع به شهر باشد. از دید آنان اینگونه پژوهشها، باتوجه به ابعاد گوناگونی که دارد، بخشی از دانش عمومی و فرهنگی زندگی در شهر است که ایدههای اصلی ما را برای مدیریت و فعالیت و زندگی در شهر تعیین میکند.از دید کارگزاران ومدیران شهری، پژوهشهای اجتماعی و فرهنگی شهری، باید بتواند دانش فرهنگ عمومی حیاتی برای زیستن در شهر و نیازهای شهری، فعالیت شهری و کسب و کار و اشتغال در محیط شهری را برآورده کند؛ بنابراین پژوهشهای یادشده، باید رویکردی کیفی و فرارشتهای داشتهباشند و از رهاورد حوزههای گوناگون علوم انسانی همچون جغرافیا، برنامهریزی، جامعهشناسی، انسانشناسی مانند اینها بهگونهای کارآمد و سودمند بهره ببرد تا به کار مدیریت شهر و زندگی در شهر بیاید.
اکنون پژوهش اجتماعی و فرهنگی شهری، تحتتأثیر دگرگونیهای تاریخی و فناورانه، نیازهای نوشَونده و اقتضائات جامعه شهری، نیازمند بازتعریف است. افزون بر این باید دانست که رویکردها و بینش غالب پژوهش اجتماعی و فرهنگی شهری که در سایر جوامع رایج هستند، ضرورتاً راهگشای مسائل و مشکلات همه جامعهها نیستند و هر جامعهای باید به اقتضای موارد منحصربهفردی که با آنها درگیر است، رویکرد و روش متناسب را به کار گیرد.بر این اساس بیراه نیست اگر میگوییم پژوهشهای اجتماعی و فرهنگی شهری، خود نوعی فعالیت فرهنگی معطوف به جامعه هدف است و کسانی که دستاندرکار پژوهش شهری هستند، نخبگان فعالان فرهنگی هستند که در راستای تحقق هدفهای توسعهگرا و انساندوستانه، بهبود وضعیت شهر را یاری میدهند.
کتاب حاضر با عنوان «حکمروایی نوین شهری» حاوی مطالب ارزشمندی از استادان برجسته مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهری، با رویکردی میانرشتهای، انتقادی و کاربردی، متمرکز بر حوزه مدیریت شهری تهران نگاشته شده است.
انتشارات تیسا کتاب ” حکمروایی نوین شهری”کتابی از علی اصغر محکی را در ۶۱۸ صفحه و با قیمت ۴۹,۸۰۰ تومان منتشر کرده است.