۱۳۸۹/۰۷/۱۳
اگرچه درس خواندن نیاز کودکان را به انرژی بیشتر نمیکند اما استفاده از غذای مناسب و مفید برای سلامت دانشآموز ضروری است.
دانشآموزان و حتی بزرگسالان نیاز دارند در طول مدارس مواد غذاییی را مصرف کنند که مواد مغذی مورد نیاز آنها را تامین نماید تا بتوانند سریعتر بیندیشند و حافظه بهتری داشته باشند و از مصرف غذاهایی که آنها را خواب آلوده مینماید پرهیز نمایند.
مصرف غذاهای چرب و سرشار از روغن و غذاهای پرادویه به زمان بیشتری برای هضم شدن نیاز دارند و دانش آموز را تنبل مینماید و نباید خیلی از آنها استفاده نماید.
بادام دانهای با ارزش برای افزایش تقویت و حفظ حافظه است. میتوان بادام را در طول شب خیساند و صبح پوست آن را گرفت و با عسل طبیعی یا شیر به دانشآموز داد.
مصرف انگور نیز باعث تقویت اعصاب، مغز، هوش و حافظه میگردد.
خرما به دلیل داشتن کلسیم و فسفر فراوان موجب تقویت سلولهای عصبی و مغز و فعالیتهای فکری میشود.
استفاده از میان وعدههای سبک و مغذی مانند میوهها، آبمیوههای طبیعی، شیرها و مغزها نیز برای از بین بردن خستگی دانشآموزان مفید است.
رفتن دانشآموزان به مدرسه با شکم خالی و گرسنه با عث عدم تمرکز او در کلاس و اختلال در یادگیری میشود.
مصرف غذاهای شور و نمکی مانند پفک و چیپس پیش از مدرسه باعث تشنگی میشود. همچنین غذاهای نفاخ ممکن است باعث دل درد و نفخ شود و نباید مصرف شود.
غذا دادن به کودکان را در وعدههای کوچک و سبک انتخاب کنید زیرا بچهها دارای معده کوچکتری نسبت به بزرگسالان هستند و دادن وعدههای غذایی سنگین و حجیم در طول روز و در دفعات کم باعث خواب آلودگی دانشآموز شده و او را بیحال مینماید.
تقویت حافظه و یادگیری:
چگونه مغز کودکان خود را یک ابر کامپیوتر نماییم؟
آیا واقعا میشود مغزی با یادگیری بسیار بسیار بالا داشته باشیم!!!
شما با اضافه کردن، انجیر، مویز، انگور، کنجد، عسل، گردو، میوههای دارای ویتامین ث، آناناس و … مواد غذایی و یا ترفندهای دیگر به سبد غذایی میتوانید تا حدودی یادگیری را در مغز افزایش دهید.
اگر موارد گفته شده را خوب عملی نمایید ظرف سه ماه به بعد مصرف این موارد ضعیفترین دانش آموختگان علمی مدارس و دانشگاهی را از قویترین دانشمندان جهان قویتر خواهد نمود.
در مرحله اول توجه نمایید که تمام مراحل تشکیل مغز و یادگیری به شرایط تغذیه پدر و مادر قبل از اقدام به عمل لقاح برای فرزنددار شدن و تغذیه مادر در زمان بادری و زمان شیردهی دارد.
تقویت مغز هوش و حافظه بچهها در مدارس
با آغاز نیمه دوم سال و سرد شدن تدریجی هوا، و آغاز سال تحصیلی جدید لازم است در رژیم غذایی نیز تغییراتی ایجاد شود. این تغییرات به ویژه برای دانشآموزان و دانشجویان اهمیت دارد.
توصیه میشود در این ماه از مصرف بعضی میوهها به ویژه خربزه و خیار پرهیز شود. توصیه کلی این است که هر میوه را در فصل خودش مصرف کنیم، از این رو مصرف میوههایی که در سردخانه نگه داری میشود یا به شکل خاصی پرورش مییابد، یا از نقاط دیگر آورده میشود، برای سلامت مضر است. حضرت امام رضا(ع) توصیه میکنند که سردیها را در فصل گرم و گرمیها را در فصل سرد مصرف کرده و در فصل معتدل بهار و پاییز از غذای معتدل استفاده کنید. وقتی وارد فصل زمستان شدیم، میتوانیم میزان مصرف گرمیها را افزایش دهیم. رعایت این نکات برای افراد مسن اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا با افزایش سن، مزاج سردتر میشود و پرهیز از مصرف سردیها در فصلهای سرد ضروریتر است. هر چند در سنین جوانی هم رعایت این نکات مهم است اما گاهی حرارت مزاجی جوانان این سردی را جبران میکند.
در فصلهای سرد سال، نوشیدن آب به ویژه آب سرد ناشتا مضر است و بهتر است از نوشیدنیهایی که طبع گرم تری دارد مانند شربت عسل استفاده شود. همچنین مصرف دم نوشهای گیاهی با طبع گرم مانند آویشن، بابونه و استوقودوس هم مفید است. افرادی که سوداوی هستند، میتوانند در فصل پاییز از دم کرده گل گاوزبان استفاده کنند.
خوراکیهای خشک مانند غذاهای سرخ شده و کبابی مناسب این فصل نیست و مصرف آن باعث تشدید خشکی بدن میشود و علایمی مانند اگزما، بیخوابی، افزایش شک و وسواس به همراه دارد. با پرهیز از مصرف غذاهای خشک و مصرف به اندازه شیرینیهای طبیعی، میتوان از عوارض خشکی بدن کاست.
توصیه بعدی استفاده از شیرینیهای طبیعی است. بعضی از شیرینیها گرم و تر و برخی گرم و خشک است که هم میتواند به دفع سودا کمک کند و هم گرمای لازم بدن را تامین کند تا از بیماریهای ناشی از سردی مزاج جلوگیری شود.
مصرف گوشتهای معتدل ) گوشت بره و بزغاله( توصیه شده است اما باید از خوردن گوشت گاو که سودازاست، پرهیز شود.
نکته بعد اینکه اگر فعالیت بدنی و ورزشی در فصل سرد سال بیشتر شود، میتواند به بدن ما انرژی بیشتری برساند و سردی مزاج را کاهش دهد. به ویژه در فصل زمستان، ورزش متعادل رطوبت اضافه بدن را دفع میکند و کاهش این رطوبت در پیشگیری از بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی، سینوزیت، عفونت گوش و… موثر است. هر چه رطوبت بیشتر باشد زمینه بروز این گونه عفونتها افزایش پیدا میکند.